17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Brokolicové lívanečky

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
česnek 3 stroužky
vejce 2 ks
polohrubá mouka 5 lžic
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, polohrubou mouku (dáváme po lžících, tolik, aby vzniklo hustější těstíčko) a umícháme těstíčko, ze kterého lžící tvarujeme na rozpáleném oleji malé placičky. Smažíme pomalu dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

Tip:
Pokud chcete zužitkovat vývar z brokolice, můžete si uvařit např. Mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...